banneri
Pepe & Saimaa (kultapainos)
CD: KHYBONUSCD 68, EAN 5054196414023, KHY Suomen Musiikki 14.11.2014
Tuottaja: Matti Mikkola
Äänitys: Robert Palomäki
Miksaus: Eppu Kosonen ja Matti Mikkola
Nasterointi: Henkka Niemistö, Chartmakers
Pepe & Saimaa (kultapainos)
# kappale sävel / sanat / sovitus kesto
CD1
1 Leikitään Matti Mikkola - Eppu Kosonen / Timo Kiiskinen / Matti Mikkola - Tommi Suutarinen 7:57
2 Aivan sama mulle, mä oon onnellinen Matti Mikkola / Timo Kiiskinen / Matti Mikkola - Tommi Suutarinen 3:24
3 Muuttuvat tiet Matti Mikkola / Timo Kiiskinen / Matti Mikkola - Tommi Suutarinen 3:43
4 Ajan sisällä Matti Mikkola / Timo Kiiskinen / Matti Mikkola - Tommi Suutarinen 6:39
5 Sinä lupasit Eppu Kosonen / Johanna Vuoksenmaa / Matti Mikkola - Tommi Suutarinen 3:59
6 Lyhyenä hetkenä Matti Mikkola / Timo Kiiskinen / Matti Mikkola - Tommi Suutarinen 4:02
7 Uneton Eppu Kosonen / Johanna Vuoksenmaa / Matti Mikkola - Tommi Suutarinen 7:16
8 Tällä kadulla Matti Mikkola - Jani Törmälä / Timo Kiiskinen / Matti Mikkola - Tommi Suutarinen 5:51
9 Elämän seppeleet Matti Mikkola / Timo Kiiskinen / Matti Mikkola - Tommi Suutarinen 10:14
CD2
1 Karelia Suite Intermezzo Jean Sibelius / - / Matti Mikkola - Tommi Suutarinen 3:18
2 Aivan sama mulle, mä oon onnellinen Matti Mikkola / Timo Kiiskinen / Matti Mikkola - Tommi Suutarinen 3:40
3 Leikitään Matti Mikkola - Eppu Kosonen / Timo Kiiskinen / Matti Mikkola - Tommi Suutarinen 7:49
4 Ajan sisällä Matti Mikkola / Timo Kiiskinen / Matti Mikkola - Tommi Suutarinen 6:55
5 Pilvi taivaan peittää - When There's No You - Les Reed - Jackie Rae / Leo Länsi / Matti Mikkola - Tommi Suutarinen 3:32
6 Elämän seppeleet Matti Mikkola / Timo Kiiskinen / Matti Mikkola - Tommi Suutarinen 10:00
7 Merimies - A Salty Dog - Gary Brooker / Keith Reid - Artto Blom / Matti Mikkola - Tommi Suutarinen 4:31
8 Tällä kadulla Matti Mikkola - Jani Törmälä / Timo Kiiskinen / Matti Mikkola - Tommi Suutarinen 6:26
9 Aamu Pepe Willberg - Markku Johansson / Veikko Salmi 1:18
Muusikot:
Pepe Willberg:laulu
Saimaa
Matti Mikkola: kitara, taustalaulu
Tommi Suutarinen: kosketinsoittimet
Thomas Rönnholm: rummut
Nicholas Rehn: kitara
Juho Kanervo: basso
Toni Kulku: perkussiot, patarummut, kellopelit, taustalaulu
Lauri Koski: taustalaulu
Juhani "Kölle" Grönroos: kitara
Eppu Kosonen: kosketinsoittimet
Tuukka Tuunanen: kosketinsoittimet
Juha Kuoppala: kosketinsoittimet
Espoon laulu
Kirsi Maunula
Hannakaisa Riit'aho
Leena Siitonen-Salomaa
Sirkku Ala-Kulju
Krista Kolari
Kirsti Tolvanen
Liisa Vihko
Kaisa Puustinen
Hellevi Karakorpi
Maj-lis Kivikero
Tuula Paalanen-Luosto
Hanna-Mari Lehto
Heli Okkonen
Satu Raisamo
Janne Jylhä-Ollila
Arto Luosto
Pertti Okkonen
Kari Ahveninen
Nils-Erik Lehikoinen
Jouni Lehmonen
Kari Nikola
Aino Viren
Eero Hallikainen
Heidi Kajander
Salla Karakorpi
Juha Kummu
Markus Liukkonen
Hanna-Maria Länsirinne
Elina Multanen
Annamari Oittinen
Outi Ojala
Tarjaleena Suontausta
Aleksi Öyry
Kaartin Soittokunta
Selja Sajaniemi: englannintorvi
Antero Suvilaakso: trumpetti, flyygelitorvi (5,7)
Anne-Maria Jämsä: käyrätorvi
Tom Bildo: pasuuna
Risto Nieminen: pasuuna
Paula Suhonen: huilu
Tommi Nurminen: klarinetti
Noora Kärnä: fagotti
Raine Kasper: käyrätorvi
Esko Heikkinen: trumpetti
Juha Ketola: kapellimestari
Lumos-jouset: jouset
Sirkku Hilanko: viulu
Heidi-Anniina Nikkilä: viulu
Jarkko Saura: viulu
Aili Järvelä: viulu
Alina Järvelä: viulu
Pia Sundroos: viulu
Ville Koponen: viulu
Matti Koponen: viulu
Anette Grevberg: alttoviulu
André Aho: alttoviulu
Esa Korja: sello
Mila Laine: sello

Oheiset nimet lueteltiin Pepe & Saimaa kultapainoksen kansiteksteissä. Heidän instrumenteistaan ei ollut kansiteksteissä mitään maininta, olen päätellyt ne muista lähteistä.

Alkuperäisellä studiotaltioinnilla soittavat muusikot löydät täältä.

Pepe sai kultalevyn Pepe & Saimaa -albumista Helsingin juhlaviikkojen konsertin yhteydessä 25.8.2014. Tuossa konsertissa oli mukana suurin osa albumillakin soittavista muusikoista eli albumin laulut esitettiin Pepen ja monikymmenpäisen muusikkojoukon voimin. Huvilateltan lavalla oli siis aikamoinen tungos ja teltta oli ääriään myöten täynnä yleisöä.

Ensimmäisen tunnin aikana konsertissa kuultiin albumi kokonaisuudessaan ja sen jälkeen vielä Pepen tunnetuimpia vanhoja hittibiisejä, Pepen harvoin livenä esittämä Rauno Lehtisen upea sävellys Toiset meistä, Merimies, Pilvi taivaan peittää, Taivas vain tietää ja Saat miehen kyyneliin.

Pepe Willberg & Saimaa: Huvilateltta, Helsinki 26.8.2014 Intro & Aivan sama mulle, mä oon onnellinen.

KHY Suomen Musiikki julkaisi marraskuussa 2014 albumista tämän kultapainoksen. Kyseessä on tupla-cd -julkaisu, jonka ensimmäinen levy sisältää alkuperäisen cd-julkaisun sellaisenaan ja toisella levyllä kuullaan Huvilateltan konsertista neljä Pepe & Saimaa -albumin laulua liveversioina ja kolme Pepen vanhan tuotannon helmeä sekä konsertin avannut instrumentaaliesitys Sibeliuksen sävellyksestä. Levyn viimeisenä raitana kuullaan yleisön ja bändin yhteislaulantana Pepen ja Markku Johanssonin klassikko Aamu. Siitä ei ole mitään tietoa paljonko tätä kultapainosta on myyty.

Konsertin yleisössä oli myös paljon Pepen artistitovereita ja muusikoita. Maarit Hurmerinta purki tuntemuksiaan MTV:n haastattelussa tähän tapaan "Se oli kerta kaikkiaan mahtava. Oli vaikea pidätellä kyyneliä. Pepe on aina ollut minun idoli, hän on mielettömässä laulukunnossa, mieletön bändi ja biisit ja sovitukset. Aah, mun tunteet on ihan sekaisin ".

"Kuulosti helvetin hyvältä, melkein paremmalta kuin levyllä ja se on paljon, jos live on parempi kuin levy. Sanoissa tuli tiettyjä maailmoita esiin, jotka avautuivat jopa mulle, vaikka mä olen tehnyt ne", totesti pääosin Pepe & Saimaan -albumin tekstit kirjoittanut Timo Kiiskinen MTV Uutisille.

Pepe & Saimaa (kultapainos)

"Rockbändin ja akustisten orkesterisoittimien tasapainoa on aina vaikea löytää, ja Pepellä ja Saimaallakin soitinten sävyt kuuluivat vain introissa, väliosissa ja Unettoman kaltaisissa vähäeleisemmissä kappaleissa. Se oli odotettavissa, sillä Pepe & Saimaa -levyllä kantava voima on suurieleisyys. Saimaan taiteellinen johtaja, tuottaja ja säveltäjä Matti Mikkola toi lavalle kaksi rumpusettiä, neljä kitaraa ja kahdet koskettimet. Basson ja kitaroiden väliä täytti ajoittain vielä Mikkolan tummasti soiva ja kaikuva baritonikitara. Willbergin lauluäänessä riitti voimaa kiivetä Saimaan äänimuurin huipulle, mutta hänen pidättyväinen olemuksensa oli täydellinen vastakohta Mikkolan suuruudenhulluudelle. Willberg ei ole niitä miehiä, jotka heittäytyvät ja riehaantuvat ja huudattavat yleisöä. Itseironisista välikommenteistaan päätellen hän tuntee hyvin esiintymistapansa", kirjoitti konsertista Ilkka Mattila Helsingin Sanomissa.

"Willberg on päässyt näin pitkälle pelkällä äänellään, ja Huvilassakin se soi komeasti melkein läpi keikan. Vanhat hitit kuultiin alkuperäisissä sävellajeissa, ja vain Toiset meistä -kappaleen korkeissa äänissä Willberg kuulosti olevan äärirajoilla. Laulun sisääntulon kanssa oli pieniä ongelmia, mikä saattaa selittyä epätavallisten sovitusten ja erittäin vähäiseksi jääneen yhteisen keikkakokemuksen yhdistelmällä. Isojen viihdeorkestereiden kanssa Willberg on ehtinyt pitkän uransa aikana esiintyä ennenkin. Todellinen kohokohta olikin kesken keikan kuultu Tällä kadulla, jossa kaikki osui kohdalleen: Willbergin tulkinta, Mikkolan levottomuus ja kaiken kuviteltavissa olevan soiton ja laulun voima, jatkoi Mattila vielä.

Pepe & Saimaa (kultapainos)

"Kaiken keskiössä oli kuitenkin Willberg itse. Vaikka rutiininpuute näkyi pienenä haparointina sanojen suhteen, lauloi Willberg edelleen kuin enkeli. Komea tenori kaikui illassa yhtä komeana kuin jo vuosikymmeniä sitten. Mikkolan pöytälaatikossa vuosia hautuneet ja lopulta Willbergin laulettaviksi päätyneet kappaleet ovat kuin tehtyjä 67-vuotiaan kultakurkun kuulaalle äänelle. Kun ympärillä jytää vielä Suomen ehkä hienoin viihdeorkesteri, ei yleisö parempaa voi juuri pyytää. Eikä pyytänytkään, sillä lähes jokainen Huvilateltassa kuultu kappale palkittiinkin raikuvilla aplodeilla – monet seisten ja jalkaa polkien, arvioi puolestaan Ville Hartikainen Iltalehdessä.

"Saimaa-levyn menestystarina oli jotain, mitä harva osasi odottaa. Uljaita jousia, ulvovia kitaroita, kumisevia vaskia, kauniita sävelkulkuja, progressiivisen sinfoniaanisten poplaulujen kuumanviileää eleganssia. Nyt se lähtee soljumaan kappale toisensa perään Huvilateltan yleisön nautittavaksi. Avauksena kuullaan jykevä "Aivan sama mulle mä oon onnellinen", perään progesirkukseksi yltyvä "Leikitään", sitten "Muuttuvat tiet", jossa mies ja kitara nöyränä ottavat tumman teltan omakseen".

"Alkavat suurten sävelten hetket. "Ajan sisällä", "Sinä lupasit". Kaartin soittajat ja Espoon laulu musisoivat toisiaan suohon. Kaartilaisilla on valkeat soittosovat, kuorolaisilla valkeita kaapuja koristavat kirkasväriset huivit. "Lyhyenä hetkenä" nostaa ensin esiin kauniisti maalailevat Lumos-jouset, mutta Matti Mikkolan tyylitaju ei anna periksi, vaan heti perään pannaan aimo satsi funk-kitaraa, joka palauttaa menon rock-messuksi. Sitten epävarmaan välitilaan väen vaivuttava "Uneton", Johanna Vuoksenmaan vaikuttava teksti, joka näyttää Pepen rehellisimmillään, aukinaisena, hieman ujona, reunalla. Ja miten kauniisti laulavana ", kuvaili konsertin alkua Samuli Isola Apu-lehdessä.

Konserttipaikka oli asutuksen läheisyydessä, joten sillä oli lupa kestää klo 22 saakka, ei minuuttiakaan kauempaa. Soitto loppui heti viimeiseksi lauluksi suunnitellun Aamun alkaessa. Tämä herätti yleisössä närkästystä ja Aamu laulettiin ilman säestystä bändin jäsenten ja yleisön voimin.

Pepe Willberg & Saimaa: Huvilateltta, Helsinki 26.8.2014 Saat miehen kyyneliin ja kultalevyn jako sekä yhteislauluna esitetty Aamu.

Kuuntele alkuperäinen albumi Spotifystä:

nuottiviiva

-->