banneri
Pysy hyvänä
(ei julkaisunumeroa) Music Box Helsinki 28.2.2020
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
1 Pysy hyvänä Tommi Kalenius / Pekka Eronen / ? 3:45

Tuottaja: Tommi Kalenius, masterointi: Minerva Pappi, Waudio

Muusikot:
Pepe Willberg: laulu

Tämä single on Running Moose Productions ja Tommi Kaleniuksen Music Box Helsinki -yhtiöiden ensimmäinen yhteinen tuotos. Laulu oli arvioitavana Radion Suomen Levylautakunta-ohjelmassa 7.3.2020. Levytyksiä olivat Toni Laaksosen johdolla arvioimassa Tuure Kilpeläinen, Paleface ja Laura Korhonen, joilta Pysy hyvänä sai 26 pistettä kolmestakymmenestä mahdollisesta. Siis varsin positiivisen vastaanoton.

Pepen ääni tietenkin tunnistettiin raadissa heti. Korhonen piti laulua tekstiin viitaten ahdistusyhdyskuntaan sopivana. Tekstiä muutkin arvioijat kiittelivät. Kilpeläisen ja Palefacen mukaan biisi oli räätälöity juuri Pepelle. Kilpeläinen suitsutti biisiä eniten, "Pepellä on oma tiensä ja oma saundinsa". Saimaan kaikuja tulkinnassa kuultiin, ihan samaan ei kuitenkaan koettu nyt ylletyn. Paleface koki biisin hieman liian laskelmoiduksi. Kuuden laulun joukossa Pepe ylsi laululla arvioitsijoiden mielissä kolmanneksi.

Saimaa-levyn tulkinnat olivat tajunnan räjäyttäviä ja niihin tunnutaan Pepen levyjä aina verrattavan, niin Levylautakunnassakin. Komeaan tulkintaan Pepe nytkin yltää. Pepe on laulajana edelleen kovassa iskussa. Musiikin sovittajasta tai taustalla soittavista ei ole tietoa. Konesaundeihin vaikuttaa nyt palatun ja siksi tässä ei ihan samaa aitoutta ole kuin Saimaa-levyllä.

Pekka Eronen on kirjoittanut laulutekstejä jo 80-luvulta alkaen. Hänen sanoituksiaan ovat levyttäneet mm. Haloo Helsinki, Topi Sorsakoski, Pave Maijanen, Tik Tak ja Aija Puurtinen. Tommi Kalenius sävelsi Pepelle myös 2016 levytetyn laulun Sua aika parantaa. Kaleniukselta on julkaissut neljä sooloalbumia, lisäksi viime vuonna Kosketus nimisen albumin yhdessä Ninni Poijärven kanssa. Kalenius ja Poijärvi ovat myös keikkailleet yhdessä.

Levy-yhtiön tiedote kuvailee julkaisua: "Pepe Willbergin ääni on osa suomalaisuuden soundtrackia ja se on tullut tutuksi unohtumattomista tulkinnoista ja klassikoista. Nyt julkaistava kappale ”Pysy hyvänä” todistaa saman ilmaisuvoiman olevan tallella ja edustaa artistille läheistä musiikillista maastoa. Barokkisessa popissa yhdistyvät niin ikään Beatlesin kuin Brian Wilsonin sekä artistin itsensä suuresti arvostaman (kanadalaisen proge-yhtyeen) Klaatun vaikutteet, kuitenkin omalla, tunnistettavalla ja ajanmukaisella tavalla."

Pepe antoi 29.3.2020 Radio Pookille puhelinhaastattelun, ollessaan lomamatkalla Äkäslompolossa, Lapissa. Haastattelussa sivuttiin tietysti myös uutta singleä. Toimittajan kysyessä, mikä Pysy hyvänä laulussa herätti kiinnostuksen, vastasi Pepe: "Vaikea selittää. Laulussa on tavallaan kolme osaa, joista ensimmäinen on aika jollottava, kertova juttu, sitten biisi aukee toiseen osaan ja siinä korvat aukesivat kuulemaan, kolmannessa, varsinaisessa "pidä hyvänä" osassa peli oli selvä".

Single on soinut radio kanavilla ja oli kuudes paikallisradioiden "Radio Top 20" -listalla viikolla 15/2020.

Kuuntele single Spotifystä:

nuottiviiva

-->