banneri
Seija Simola: Seija
LP: RCA Victor LSP 10390, Discophon 12/1972
MC: RCA Victor FICS 9038, Discophon 12/1972
Tuottaja: Esko Linnavalli
Äänittäjä: Jouko Ahera, Scandia-studio
Seija
# kappale sävel / sanat / sovitus kesto
A1 Kun rakkaus saapuu - Love Is Surrender - Ralph Carmichael - Pertti Reponen / Esko Linnavalli 1:51
B1 Nyt alun uuden nään - We've Only Just Begun - Paul Williams - Roger Nichols / Seija Simola / Esko Linnavalli 2:22
B4 Hyvin kaikki on - Everything's All Right - Andrew Lloyd Webber - Tim Rice / Esko Elstelä / Esko Linnavalli 3:55
Muusikot:
Seija Simola & Paradise & Esko Linnavallin orkesteri
Seija Simola: laulu
Pepe Willberg: laulu
Pertti "Kalle" Fält: laulu (A1, B1)
Markku Johansson: laulu (A1, B1)
Pave Maijanen: laulu (A1, B1)
Kari Fall: laulu (B4)

Seija Simola aloitti laulamisen kanttori-isänsä innostamana jo lapsena. 18-vuotiaana hän pääsi Leo Lindblomin orkesterin laulusolistiksi. Ensimmäisen levynsä hän teki Lindblomin orkesterin kanssa 1966 ja ensimmäisen albuminsa Aranjuez Mon Amour - Näkemiin 1970. Tämä Seija-albumi oli hänen kolmas albuminsa.

"Seija oli erittäin iloinen, rempseä ja nauravainen. Kauhean mukava ihminen ylipäätään. Teimme Paradise-bändin kanssa erittäin merkityksellisen ja hienon konserttimatkan sen aikaiseen Neuvostoliittoon. Se matka jäi monella tapaa vahvasti mieleen. Siellä muun muassa perustettiin kulttiyhtye Fyrkka, johon kuului minä, Kalle Fält, Markku Johansson, Pave Maijanen, sekä sitten vahvistuksena Seija Simola, muisteli Pepe Seija Simolaa Iltalehdelle Simolan kuoltua 2017.

Tällä albumilla lauluyhtye Fyrkkaan kuuluneet Paradise-muusikot laulavat Seija Simolan kanssa kahdella kappaleella. Pepe on lisäksi mukana vielä yhdellä. Esko Linnavallin orkesterin koostumuksesta ei ole tietoa, mutta Pepe, Pave, Kalle, Markku tai muutkaan Paradisen jäsenet eivät ymmärtääkseni soita tällä levyllä.

Seuraavana vuonna Seija Simola sekä Pepe, Pave, Kalle ja Markku osallistuivat Suomen euroviisukarsintaan Esko Linnavallin säveltämällä ja Pertti Reposen sanoittamalla laululla One Two Three. Tuo sävelmä julkaistiin sitten singlenä kääntöpuolellaan tämän albumin kappale Kun rakkaus saapuu.

Love Is Surrender julkaistiin 1969 pienen amerikkalaisen gospel-levymerkin, Light Recordsin toimesta Ralph Carmichael And The Young People -yhtyeen esittämänä. We've Only Just Begun on Carpenters-yhtyeen hittisingle vuodelta 1970. Hyvin kaikki on on Andrew Lloyd Webberin sävellys ja Tim Ricen sanoitus musikaaliin Jesus Christ Superstar. Musikaalin ensi-ilta oli Broadwayllä 12. lokakuuta 1971. Äänilevyllä se julkaistiin jo syyskuussa 1970.

Kun rakkaus saapuu ja Nyt alun uuden nään sisältyivät myös Discophonin julkaisemalle Seija Simolan kokoelma-albumille Seijan kauneimmat laulut ja kaikki kolme yllä mainittua laulua sisäktyivät Valittujen Palojen 2014 julkaisemalle Simolan kokoelmalle Sävyjä.

Kuuntele albumi Spotifystä:

Katso albumin tiedot Discogs-tietokannasta

Oheisella videolla Discophonin johtaja Johan Vikstedt muistelee yhtiönsä loistavia naisartisteja Carolaa ja Seija Simolaa.


-->