banneri
Pepe Willberg: Typical Finnish Music / Yksi ruusu
MC: Play MC 6026, JP-Musiikki 1986 (Typical Finnish Music)
MC: Play MC 6026, JP-Musiikki 1987 (Yksi ruusu)
Tuottaja: Pepe Willberg, Artista
Äänitys: Pepe Willberg
Miksaus: Timo Järvinen, Base-studio
Yksi ruusu
# kappale sävel / sanat / sovitus kesto
A1 Yksi ruusu traditional / kansanlaulusta mukaillut Kaarle Krohn / Pepe Willberg 3:49
A2 Vain pieni kansanlaulu Sulho Ranta / P.Mustapää / Pepe Willberg 2:34
A3 Vaiennut viulu Konsta Jylhä / Viljami Niittykoski / Pepe Willberg 3:17
A4 On hetki Rauno Lehtinen / Rauno Lehtinen / Pepe Willberg 2:30
A5 Heijastus - Spegling - Otto Palmgren / Reino Helismaa / Pepe Willberg 4:27
A6 Myrskyluodon Maija Lasse Mårtenson / Jukka Virtanen / Pepe Willberg 3:56
A7 Sinua, sinua rakastan Kaj Chydenius / Aulikki Oksanen / Pepe Willberg 2:16
B8 Satu Pepe Willberg / Kirsti Willberg / Pepe Willberg 2:.25
B2 Päivänsäde ja menninkäinen Reino Helismaa / Reino Helismaa / Pepe Willberg 2:40
B3 Aamulla varhain traditional / Ukko Könni / Pepe Willberg 2:40
B4 Tuoll' on mun kultani traditional / traditional / Pepe Willberg 3:07
B5 Syyslaulu -Höstvisa- Erna Tauro / Esko Elstelä / Pepe Willberg 4:12
B6 Rakovalkealla Reino Helismaa / Reino Helismaa / Pepe Willberg 3:17
B7 Sininen uni Tapio Rautavaara / P.Mustapää / Pepe Willberg 4:32
Muusikot:
Pepe Willberg: laulu, taustalaulu (ilmeisesti myös taustat)
Kirsti Willberg: laulu (B5)

Pepe levytti tälle alkuaan vain kasettina julkaistulle albumille herkkiä kansanlauluja ja laulelmia. Mukana on myös hänen omiin suosikkeihinsa kuuluva Kaj Chydeniuksen Aulikki Oksasen upeaan runoon säveltämä Sinua, sinua rakastan. Tuon kappaleenhan Pepe levytti uudelleen vuonna 1999 ilmestyneelle albumilleen Syliisi aamuun jään.

Pepen vaimo Kirsti esiintyy myös laulajana tällä albumilla esittäen Erna Tauron kauniin Syyslaulun. Osan tämän albumin kappaleista Pepe on äänittänyt myös yleisradion kantanauhoille. Niitä ovat ainakin Yksi ruusu (eli Yksi ruusu on kasvanut laaksossa), Aamulla varhain ja Sininen uni. Tällä kasetilla julkaistut versiot on kuitenkin äänitetty nimenomaan tätä julkaisua varten uudelleen. Noita Ylen kantanauhoille tehtyjä versioita ei ole valitettavasti julkaistu.

Albumilla esiintyvistä muista muusikoista ei ole tietoa, ei myöskään muista tekemiseen osallistuneista. Sovitukset ovat Pepe Willbergin itsensä käsialaa ja ilmeisesti Pepe on myös loihtinut itse syntetisaattorilla soitetut taustat. Ilmeisesti samalla julkaisunumerolla (MC 6026) on kasetista julkaistu kaksi versioita erilaisilla kansilla. Porin kaupunginkirjastosta löytämäni kasetti oli ilman kansia, mutta kasetin etikettiin on kirjoitettu Typical Finnish Music ja julkaisuvuodeksi 1986. Myöhemmin löysin kasetin, jonka kansikuva on ohessa, ja siinä nimenä on Yksi ruusu ja julkaisuvuotena on sekä kansilipukkeessa että itse kasetissa 1987.

Albumin uusimmalla laululla Satu Pepe ja Kirsti Willberg osallistuivat Radion viihdeohjelmien, Elokuva- ja viihdesäveltäjät ty:n sekä Ilmajoen musiikkijuhlien järjestämään Laulelma 86 -kilpailuun. He sijoittuivat kilpailussa kymmenenneksi.

Poptori julkaisi albumin uudelleen saman sisältöisenä CD:nä ja kasettina vuonna 1998 nimellä 14 rakastettua kansanlaulua.

JP-Musiikki oli Jarmo Jylhän ja Erkki Puumalaisen perustama levymerkki. He olivat työskennelleet aiemmin Henry Haapalaisen johtamassa Fonovox-yhtiössä. Tuon yrityksen tehtyä konkurssin, perustivat 1978 Fonomark-nimisen levymerkin, joka vaihtoi seuraavana vuonna nimekseen JP-Musiikki. Sen menestyneimpiä artisteja olivat Jaakko Teppo ja Sonja Lumme. Yhtiön markkinakanavat olivat poikkeavat, sen albumeja myytiin paljon c-kasetteina huoltoasemilla ja tavarataloissa. Pepe levytti JP-Musiikille kaksi albumia ja yhden singlen.

Kuuntele Spotifystä (siellä albumi on nimellä 14 rakastettua kansanlaulua):

nuottiviiva

-->