Tasavallan Presidentin livetaltionti julkaistaan tammikuussa
Tasavallan Presidentti - State visit - Live in Sweden 1973

Svart Records julkaisee 13. tammikuuta 2023 Tasavallan Presidentin livealbumin State Visit - Live in Sweden 1973. Albumin materiaali on löydetty Ruotsin Yleisradion arkistoista ja taltioitu Ruotsin kiertueelta 1973. Tupla-albumin kappaleet ovat pääosin edellisenä vuonna ilmestyneeltä Lambertland-albumilta. Ramblin' on Jukka Tolosen edellisen vuoden joulukuussa ilmestyneeltä Tolonen-albumilta. Tolonen levytti sen instrumentaliversiona, nyt kuultavaan versioon on Eero kirjoittanut tekstin. Lisäksi albumilla kuullaan 1974 ilmestyneen Milky Way Moses-albumin nimimelodia.

Leap Of Faith – Live Rarities 1970-2005 – albumillinen harvinaisia livetaltiointeja

"Olen aina halunnut kristallisoitua yleisön silmissä blueslaulajaksi", sanoo Eero Raittinen. Näkemys saa väkevän todistuksen aiemmin julkaisemattomasta livemateriaalista koostuvalla albumilla "Leap of Faith - Live Rarities 1970-2005" joka julkaistaan Bluelight Recordsin toimesta 25. maaliskuuta CD:nä ja 17. kesäkuuta tuplavinyylinä, joka on eksklusiivisesti Rolling Recordsin myynnissä.

Levyn vanhimmat levyn äänitteet (kappaleet 1-6) ovat merkittävä arkistolöytö, jonka luultiin kadonneen ikiajoiksi. Armeijaloman aikana maanantaina 14 joulukuuta 1970 taltioitiin seitsemän Eeron laulamaa kappaletta Jaakko Jahnukaisen MTV:lle toimittamaa "Henkilökohtaisesti Eero Raittinen" -ohjelmaa varten. Äänitteet ovat historiallisesti merkittävät myös siksi, että niillä soittavat häikäisevän tyylitaitoinen ja sounditietoinen 20-vuotias blueskitaristi Albert Järvinen sekä toinen jo nouseva kitarasankari, vielä 17-vuotias Jukka Tolonen, joka soittaa tällä kertaa pianoa. Kokoonpanon nuorimmaisen, vielä 16-vuotiaan basistin Heikki Virtasen osaamista Eppu luonnehtii jälkikäteen monumentaaliseksi. Soittajana jännittäväksi hän puolestaan määrittelee 23-vuotiaan rumpali Zape Leppäsen.

Leap Of Faith – Live Rarities 1970-2005

Hi-Hat Records julkaisi Eeron ja Hillel Tokazierin yhteisen albumin Good Rockin' Tonight syyskuussa 1976. Albumin julkaisutilaisuus pidettiin Tavastia-klubilla 9.9.1976. Yle tallensi keikan ja nyt siltä julkaistaan neljä upeaa näytettä. Helsingin Sanomien Lauri Karvinen kehui 12.9.1976 julkaistussa arviossaan Eeron ja Hillen osuutta näin "Tämä ryhmä kehitti erinomaisen hyvän, rullaavan rytmin ja tulkitsi taidolla rock-aarteiston parhaimpia teoksia. Taiteellisesti parhaita numeroita kuitenkin olivat Raittisen ja Tokazierin kahdestaan esittämät upeat laulut, joissa molempien nyanssitaju pääsi loistokkaasti esiin. Tokazier oli hämmästyttävän herkkä ja joustava pianisti ja osasi täydellisesti sopeuttaa soittonsa laulajan mukaan. Eero puolestaan taas kerran kohensi mainettaan kutakuinkin ainoana bluesvireisenä laulajanamme."

Julkaistavan livekoosteen tuoreimmat taltioinnit on äänitetty lokakuussa 2005 Eero Raittinen Combo Band Rock And Roll Show'n keikoilta Treffi Pubissa, Helsingissä ja Ned Kellys's -ravintolassa Nummelassa.


Katso tarkemmat tiedot albumista

Eeron elämäkerta nyt kaupoissa!

Reuna-kustantamo on julkaissut Elina Saksalan kirjoittaman Eero Raittisen elämäkerran Mies matkallaan. Eero Raittinen on kulkenut taiteilijana pitkän matkan ensilevytyksestään 15-vuotiaana tämän päivän bluesin ja rockin arvostetuksi tulkiksi. 60 vuoteen mahtuu parikymmentä bändiä, kuten The Esquires, The Sounds, Eero ja Jussi and the Boys, Ball, Help, Tasavallan Presidentti, Noisy Kinda Men ja Eldis. Vuoden 1968 hitti Vanha holvikirkko jäi ihmisten mieliin soimaan ja pari vuotta myöhemmin ilmestynyt kunnianhimoinen Eeron Elpee on edelleen arvostettu klassikko.

Mies matkallaan


Elina Saksala (1953), FM, on Helsingissä asuva tietokirjailija. Hän on kirjoittanut kolme kirjaa media-alalta sekä Sakari Kukon ja Kisu Jernströmin elämäkerrat. Saksala on työskennellyt muun muassa levy-yhtiöissä ja elokuva-alalla sekä 25 vuotta Yleisradiossa toimittajana, tuottajana ja koulutusasiantuntijana.


Lue arvio kirjasta

Uusi CD-boxi Eero ja Jussi & The Boys -yhtyeen 60-luvun tuotannosta

Svart Records julkaisee 24.1.2020 cd-boxin, joka kattaa Eero ja eero & The Boys -yhtyeen koko 60-luvulla levytetyn tuotannon. Kolmen cd-levyn boxi kattaa yhtyeen albumit Numero 1 ja Numero 2 sekä kaikki The Boys-singlet.

Numero 1 & Numero 2 & Singlet 1964-1969

Boxi sisältää kaikkiaan muhkeat 61 kappaletta. Suomirockin korkeakouluksi kutsun The Boys -yhtyeen solisteina boxilla kuullaan tietysti Eeroa ja Jussia, yhdessä sekä erikseen. Lisäksi mukana on myös ne taltioinnit, joilla The Boys säestää Jim Pembrokea, Carolaa, Jukka Kuoppamäkeä ja Kari Kuuvaa. The Boysin riveissä soittavat boxin biiseillä Eeron ja Jussin lisäksi Harry Sjöberg, Kaj Westerlund, Lasse Kvist, Ave Lönnfors, Hannu Euramaa, Pekka Laitinen, Kurre Mattson, Seppo Paakkunainen, Kaj Wallin, Aikka Hakala, Timo Kalaoja, Heikki Kasari, Nono Söderberg, Eero Koivistoinen, Arto Alaspää, Antero Jakoila, Matti Oiling. Lisäksi näissä levytyksissä soitti parikymmentä tuon ajan studiomuusikoiden parhaimmistoon kuuluvaa soittajaa.

Livelevy ja konsertti Tasavallan Presidentiltä

Tasavallan Presidentti -yhtyeen perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi tasan 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Svart Records julkaisee 29.11. julkaisee tupla-albumillisen ennen julkaisematonta Tasavallan Presidentin livemateriaalia albumilla Live in Lambertland. Levy sisältää Yleisradion äänityksiä kolmesta eri konsertista. Samalla Svart Records julkaisee uudet vinyyli- ja cd-painokset Pressan vuoden 1972 Lambertland-albumista.

Live in Lambertland

Juhlavuoden päätteeksi järjestetään kaksi Tasavallan Presidentti 50 vuotta -juhlakonserttia. Niistä ensimmäinen järjestetään Helsingin Tavastialla 2.12.2019 ja päivää myöhemmin on luvassa konsertti Tampereen Klubilla. Lavalla nähdään Pressan jäsenistä ainakin Vesa Aaltonen, Jukka Tolonen, Juhani Aaltonen, Eero Raittinen, Heikki Virtanen sekä Esa Kotilainen. Erikoisvieraina nähdään muiden muassa Wigwamin riveistä tuttu Jukka Gustavson ja taustalla soittaa Vesa Aaltonen Proge Band.

Eero ja Jussi & The Boysin Numero 2 -albumista uusi painos!

Alun perin 1966 julkaistu Eero ja Jussi & The Boys -yhtyeen toinen albumi Numero 2 julkaistaan uudelleen vinyylipainoksena. Svart Records julkaisee odotetun albumin 18.10.2019 kahtena hiukan erilaisena LP-painoksena. Mustana vinyylinä julkaistaan 350 kappaleen painos. Lisäksi julkaistaan sinisenä vinyylinä 150 kappaleen Rolling Exclusive -versio, jota saa ainoastaan Rolling Recordsista Jussin nimmarilla tai ilman.

Numero 1:n uudelleen julkaisun tapaan julkaisu sisältää alkuperäisen lp-julkaisun lisäksi bonuslevyn, jolta löytyvät kaikki The Boys -yhtyeen singlet, yhteensä neljätoista biisiä vuosilta 1966-1969. Levy mukana tulee kahdeksan sivuinen kuva- ja tekstiliite sisältäen harvinaisia kuvia ja esittelytekstit albumista ja sen sisältämistä lauluista.

Numero 2 & Singlet 1966-1969
Eero mukana SF Blues Caravan -kiertueella

Vuonna 2002 perustettu kokoonpano SF Blues eli Pepe Ahlqvist, Heikki Silvennoinen ja Dave Lindholm starttaa syksyllä 2019 konsertti- ja klubikiertueelle.

SF Blues

Luvassa on ainakin kahdeksan keikan mittainen kiertue ja kaikilla keikoilla on mukana Eeron lisäksi Hammond-virtuoosi Jukka Gustavson. Kompissa tutut luottomiehet basisti Mikko Löytty ja rumpali Jani Auvinen. Luvassa on myös useita vierailevia huippuartisteja.

Kiertueen keikkapaikat:
pe 13.9.2019 Pakkahuone, Tampere
la 14.9.2019 Sibeliustalo, Lahti
pe 20.9.2019 Kulttuuritalo Virta, Imatra
la 21.9.2019 Pato Klubin Areena, Kuusankoski - Kouvola
pe 27.9.2019 Rytmikorjaamo, Seinäjoki
la 28.9.2019 Logomo, Turku
la 5.10.2019 Kulttuuritalo, Helsinki

7.7.2019

Eero ja Jussi & The Boysin Numero 1 -albumista uusi painos!

Vuonna 1965 julkaistu Numero 1 oli Eero ja Jussi & The Boysin ensimmäinen albumi. Se oli myös ensimmäinen suomalaisen rockbändin tekemä LP. Numero 1 oli siis varsin osuva nimi tälle levylle. Alkuperäisen julkaisun painos oli 2000 kappaletta ja suurin osa näistä on jo kadonnut historian hämärään. Levy onkin ollut haluttu keräilykohde jo kauan.

Numero 1 & Singlet 1964-1965

Svart Records julkaisee nyt tämän monien odottaman albumin 3.5.2019 kahtena hiukan erilaisena LP-painoksena. Suurempi painos otetaan mustana vinyylinä ja se tulee yleiseen myyntiin. Lisäksi julkaistaan valkoisena vinyylinä 150 kappaleen Rolling Exclusive -versio, jota saa ainoastaan Rolling Recordsista.

Eikä tässä kaikki, Svart Recordsin 2019 uudelleen julkaisu on tupla-albumi, jonka ensimmäinen levy on saman sisältöinen kuin alkuperäinen albumi ja toisella levyllä kuullaan Eeron ja Jussin vuosien 1964-65 singlebiisit, joita ei julkaistu Numero 1 -albumilla.

Albumi on julkaistu kaksi kertaa cd-formaatissa. Kohta siis jälleen myös kovasti kaivattuna vinyylinä!

19.3.2019

Kaksi LP-julkaisua Eerolta maaliskuussa!

Eero Raittisen Eldis

Turenki Records julkaisee 29.3. kaksi Eeron aiempaa albumia LP-levynä. Julkaistavat levyt ovat 2016 alunperin julkaistu Eero Raittisen Eldis sekä 2015 julkaistu Eeron ja White Knuckles Trio live-albumi Live at Suisto

Kummastakin albumista julkaistaan erittäin rajoitettu 100 kappaleen painos. Molemmat levyt ovat jo tilattavissa Rolling Recordsista.

19.2.2019

Uusi Going Down single Eerolta & Knucklebone Oscarilta!

Eero Raittinen & Knucklebone Oscar - single

Eero ja Knucklebone Oscar julkaisevat toisen singlen muutaman viikon sisään. Uusi Going Down -single on tehty samalla "Lazer Blues" -konseptilla kuin edellinen Witch Queen of New Orleans -single. Eero hoitaa väkevästi laulupuolen ja Oscar kitaraosuudet, muusta taustasta vastaavat Sami Baldauf ja Juho Vehmainen.

Singlen julkaisee Stupido Records. Oscar kertoi, että jatkoa on edelleen tulossa. Katso tarkemmat tiedot Eeron diskografiasta.

Kuuntele single Spotifystä:

11.9.2018

Uusi Queen of New Orleans single Eerolta & Knucklebone Oscarilta!

Eero Raittinen & Knucklebone Oscar - single

Eero ja Knucklebone Oscar räväyttävät lasersäteet päälle uudella Witch Queen of New Orleans -singlellä, ei enää homeista roots-saundia! lupaa Knucklebone Oscar singlen julkaisusta kertovalla tiedotteella. Sinkku on ensimmäinen makupala ns. lazer bluesista, jossa perinteinen bluesilmaisu on railakkaasti päivitetty nykypäivään.

Sinkun on tuottanut Sami Baldauf. Knucklebone Oscarin kitaran lisäksi muut saundit on luotu koneilla Samin ja mm. PMMP:stä ja Jenni Vartiaisen bändistä tutun Juho Vehmasen toimesta, kertoo Oscar.

"Niin parasta kuin blues onkin, sen saundit ja ilmaisu polkee paikallaan. Päätimme tuulettaaa hommaa kunnolla ja tehdä jotain villiä ja erilaista. Darth Vader valomiekkoineen olisi kateellinen tästä jyskytyksestä", jatkaa Oscar.

"En tiedä, mitä tästä koko hommasta oikein olen. En ymmärrä, miten tällaista musiikkia tehdään", kommentoi puolestaan Eero.

Singlen julkaisee Stupido Records. Oscar kertoi, että jatkoa on tulossa. "Pari sinkkua syksyllä, albumi ehkä keväällä". Katso singlen tiedot Eeron diskografiasta.

Kuuntele single Spotifystä:

Eero studiossa äänittämässä singleä

31.8.2018

Eero kiertueelle Knucklebone Bluesbandin kanssa

Tinkimätöntä bluesia ja pakaroita kuumottavaa rokkenroll -rouhetta on luvassa, kun bluesin ja juurimusiikin legenda Eero Raittinen tekee 2018 konserttisalikiertueen Knucklebone Oscarin luotsaaman bluesbändin kera.

Komean uran luonut 73-vuotias laulaja lyöttäytyi yhteen vuonna -72 syntyneen kitarahirmun kanssa, ja tämä yhdistelmä toimii! Hiljaiseloa levytysrintamalla pitkään viettänyt Raittinen elää uutta kukoistuskautta ja onkin julkaissut lyhyen ajan sisällä kaksi albumia, lähes kymmenen vuoden levytystauon jälkeen.

Suitsutettu "Live at Suisto" -albumi saa jatkoa juuri kiertueen alla julkaistavasta uudesta yhteislevystä. Luvassa on siis "tough blues with a big bad ass factor". Bändissä soittavat: Eero Raittinen - laulu, Knucklebone Oscar - kitara, Risto "Hillside" Kumpulainen - piano, Janne Mathlin - rummut.

Eero Raittinen & Knucklebone Oscar

Osta lippu konserttiin!

Eero Raittinen & Knucklebone Oscar kiertue

10.7.2018

Eeron elpeen kadoksissa olleet laulut julkaistaan singlenä

Marraskuussa 1969 äänitettiin 14 kappaletta Eeron elpeetä varten. Levyllä julkaistiin kuitenkin vain kaksitoista biisiä. Nyt Svart Records julkaisee singlenä kaksi biisiä I'd Rather Drink Muddy Waterin ja Shake Baby, Shake, jotka eivät mahtuneet albumille.

Svart Records julkaisi Eeron elpeen uudelleen vinyylipainpoksena 7.10.2016. Uusintapainoksellakaan ei kuultu näitä kahta alunperin julkaisematta jäänyttä laulua. Eero esitti levyn kappaleet Huzzle Fuzz bändin kanssa kymmenellä paikkakunnalla. Olin itse kuuntelemassa keikan 9.11.2016 Gloriassa.

Eero kertoi keikan aikana, että levyltä oli jäänyt yksi biisi julkaisematta ja esitti myös tuon ainoaksi julkaisemattomaksi luulleensa biisin Shake Baby, Shake. Laulun esitettyään Eppu kertoi, ettei hänellä ole tallessa tuota biisiä ja sanoi, että olisi kiva kuulla se joskus, jos jollain on se tallessa. Konsertin jälkeen kerroin Epulle, että sessiossa levytettiin myös toinen julkaisematta jäänyt biisi eli I'd Rather Drink Muddy Water ja minulla on nauhalla nuo molemmat biisit. Lupasin toimittaa biisit hänelle. Minulla on ollut nuo biisit sisältävä nauha vuosikymmeniä ja luovutin cd-kopiona nuo kaksi biisiä Eerolle 23.3.2017 G Livelabin keikan yhteydessä. Nyt ne ovat vihdoinkin kaikkien kiinostuneiden kuultavissa.

Eero Raittinen Single

11.7.2017

Eero Raittinen ja Hustle Fuzz kiertueella marraskuussa

Hustle Fuzz ja Eero Raittinen toteuttavat marraskuussa 2016 harvinaislaatuisien konserttikiertueen juhlistaakseen Eero Raittisen debyyttisooloalbumin Eeron elpeen uusintajulkaisua. Suomalaisen kevyen musiikin keskiössä jo kuudella vuosikymmenellä vaikuttanut Eero Raittinen on todellinen elävä legenda.

Vuonna 1960 alkaneen uransa aikana hän on vaikuttanut lukuisissa merkittävissä yhtyeissä mm. The Boys, The Sounds ja Tasavallan Presidentti, ja on täten ehtinyt kaikkeen aina iskelmästä progressiiviseen rockiin. Tämän rytmimusiikin ”grand old manin” sydän on kuitenkin aina sykkinyt bluesille ja muulle mustalle rytmimusiikille, josta kumpusi myös hänen ensimmäinen sooloalbuminsa, vuonna 1970 julkaistu Eeron Elpee.

Kiertueaikataulu on seuraava:

Eeron elpee kiertue 11/2016

29.10.2016

Eeron elpeestä uusintapainos!

Turkulainen uudelleenjulkaisuihin erikoistunut Svart Records julkaisi 7.10.2016 Eeron vuonna 1970 Discophon toimesta ilmestyneen Eeron elpeen uudelleen vinyylipainoksena.

Kansikuva: Eeron elpee

7.10.2016

Uudelleen julkaistuja Eeron Koivistoisen levyjä

Turkulainen Svart Records on uudelleen julkaissut kaksi Eeron Koivistoisen levyä, joilla myös Eero Raittinen laulaa. Levyt ovat Otavan vuonna 1968 julkaisema Valtakunta Eero Koivistoinen: Muusa ja Ruusa
ja WSOY:n vuonna 1971 alunperin julkaisema lasten albumi Muusa ja Ruusa.

Eero Koivistoinen: Muusa ja Ruusa

7.10.2016

Pop Liisa 01 - Tasavallan Presidentin livetaltionti
Turkulainen uudelleenjulkaisuihin erikoistunut Svart Records julkaisi 15.4.2016 Pop Liisa sarjansa ensimmäisenä levynä Tasavallan Presidentin 12.9.1973 Ylen Liisankadun studiolla taltioidun radio-ohjelman kaksi biisiä

Tasavallan Presidentti: Pop Liisa 01

15.4.2016

Uusi albumi Eero Raittisen Eldis

Lähtökohta uudella levyllä oli, että levy tulisi sisältämään ainoastaan uutta, sitä varten tehtyä materiaalia. Levyn sisältö onkin kokonaan bändin itsensä kirjoittamaa, kahta Tuure Kilpeläisen tekemää kappaletta lukuunottamatta.

Eero Raittisen Eldis

31.1.2016

Uusi livealbumi Live at Suisto!

Eeron ja The White Knuckles Trion 13 ja 14.8.2015 Hämeenlinnan Suistoklubissa pidettyjen keikkojen parhaista paloista on pikaisesti valmistettu 12 kappaleen mittainen live-kiekko. Kysessä on puhdas livetaltionti, ilman mitään jälkiäänityksiä tai muita korjauksia.

Eeron Raittinen with The White Knuckles Trio: Live at Suisto

30.3.2015

Eero Raittinen 70 vuotta 6.10.2014

Eero täytti 70 vuotta 6.10.2014. Vappuna 1960 keikkailun aloittanut rokkivetaraani keikkailee edelleen. Tässä muutamia keikkanäytteitä:

6.10.2014

Eero ja Jussi & The Boys 50-vuotisjuhlakonsertit

16.3.2014 klo 14, Kulttuuritalo, Helsinki - osta lippu
5.4.2014 klo 19, Savoy-Teatteri, Helsinki - osta lippu

Konsertissa esiintyvät yhtyeen perustajajäsenet Eero ja Jussi Raittinen sekä nykyinen The Boys: Eero Lupari, Jari Metsberg ja Rudy Ryynänen sekä bändissä 80-luvulla mukana ollut Hillel Tokazier. Lasse Sirkko, joka vierailee basistina yhtyeen uudella levyllä, on myös mukana.

Konsertin juontaa Holle Holopainen.

Eero ja Jussi & The Boys -yhtyeen juhlavuoden esiintymiset käynnistyvät maaliskuussa Backto The Sixties -risteilyllä Tallink Europalla. Mukana menossa myös Topmost, Jim & The Beatmakers, The Scaffolds, The First, The Esquires, Ernos, The Strangers, The Roosters sekä Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band.

27.1.2014

Eero laulaa Radio Suomen Leirinuotiolla

YLEn Radio Suomen ensimmäisessä Leirinuotio-ohjelmassa tunnelmoivat yksin ja yhdessä Jonna Tervomaa ja Eero Raittinen pitkäperjantaina 2.4. kello 10.04. Ohjelma uusitaan toisena pääsiäispäivänä 5.4. kello 13.06. Ohjelma on kuunneltavissa 2.5.2010 saakka netissä Ylen Areenalla.

Eero ja Jonna Leirinuotiolla

Leirinuotiolla yhdistelee tuoreella ja rennolla tavalla artisteja ja heidän musiikkiaan. Molemmat artistit kokeilevat itselleen uusia lauluja ja tulkitsevat toistensa kappaleita. "Haluamme samalla innostaa artisteja kokeilemaan ja löytämään itsestään uusia puolia", ohjelman tuottaja Juhani Kansi YLEstä kertoo.

House-bändinä on Janne Haaviston johtama kokoonpano, jossa soittavat:

  • Janne Haavisto, rummut
  • Pekka Gröhn, basso
  • Miikka Paatelainen, kitarat ja pedal steel
  • Esa Kotilainen, kosketinsoittimet
  • Abdissa Assefa alias Mamba, lyömäsoittimet

Ohjelma on äänitetty YLEn M1 studiolla maaliskuussa. Katso biisilista ja lisätietoa esitetyistä lauluista.

1.4.2010

50 vuotta tien päällä -juhlakonsertti 30.4. Mikkelissä

Vappuaattona tulee kuluneeksi päivälleen 50-vuotta Eeron ensimmäisestä julkisesta esiintymisestä. Juhlakonsertissaan Eero esiintyy kokoonpanojensa Noisy Kinda Men ja NEN kanssa. Viime mainittu bänsi koostuu nen-päätteisen nimen oamaavista muusikoista. Eeron lisäksi bändissä esiintyvät Eeron tytär Nasu Raittinen, (laulu), Jarkka Rissanen (kitara) J.P. Mönkkönen (basso), Tero Pulkkinen (kirara ja laulu). Tämä ainutkertainen konsertti alkaa Mikkelin Naisvuoritalolla klo 20.

Raittisen juhlakonsertti on osa Mikkelin ammattikorkeakoulun tuottaman kaupunkitapahtuman, Kampusfestarin ohjelmistoa. Lisätietoa tapahtumasta: www.kampusfestari.fi.

19.4.2010

Nyt DVD:llä Elävänä: Eero Raittinen & Jarkka Rissanen

Mikko Keinosen konserttitaltiointi Elävänä: Eero Raittinen ja Jarkka Rissanen julkaistaan dvd-videona 25.11. Elävänä on Heinävedellä asuvan elokuvantekijän ja kulttuuriaktiivin Mikko Keinosen tuottama konserttisarja.

Dvd:llä kuullaan 12 biisiä. Osan niistä Eero on laulanut levylle jo aiemminkin, kuten ainakin Kiddio, So Gland You're Mine ja St. Louis Blues. Biisilista kokonaisuudessaan:
1. St. Louis Blues
2. Little Red Rooster
3. Key To The Highway
4. Kiddio
5. Midnight Special
6. So Glad You're Mine
7. Matchbox Blues
8. Your Cheating Heart
9. Love In Vain
10. Sixteen Tons
11. Will The Circle Be Unbroken
12. Mellow Down Easy

Intiimillä taltioinnilla Eeroa säestää Jarkka Rissanen kitarallaan. Lisäksi heitä täydentää Jorma Välimäki Tuuballa.

Dvd:tä myy Levykauppa Äx. Katso Midnight Special YouTubesta.

Eero Raittinen ja Jarkka Rissanen: Elävänä

22.11.2009

Elävänä: Eero Raittinen & Jarkka Rissanen

Mikko Keinosen konserttitaltiointi Elävänä: Eero Raittinen ja Jarkka Rissanen saa ensi-iltansa Rokumentti-elokuvafestivaaleilla Joensuussa 15.11. Elävänä on Heinävedellä asuvan elokuvantekijän ja kulttuuriaktiivin Mikko Keinosen tuottama konserttisarja. Kaikki Elävänä-sarjan tallenteet on kuvattu pelkistetyissä studio-oloissa pienen studioyleisön edessä. Kuvaukset on tehty yhdellä kameralla, ei uusintaottoja eikä nopeita leikkauksia, vaan spontaani ja intiimi keikka, joka tallennetaan mahdollisimman autenttisesti.

Rokumentissa 11.-15.11. on ensi-illassa Elävänä-sarjan neljä ensimmäistä tallennetta, joilla esiintyvät Risto, Louna, Jarkka Rissanen & Eero Raittinen sekä Pirjo Bergström. Taltioinnin tulevat samaan aikaan myyntiin dvd:llä Levykauppa Äx:ssä.

Lisätietoa: Karlik Films

12.11.2009

Usassa äänitetty Woodstock-albumi ilmestyy 23.1.

Marraskuisella Usan matkalla äänitetty Eeron & The Noisy Kinda Menin uusi albumi ilmestyy 23.1. Levy äänitettiin legendaarisen The Band-yhtyeen rumpalin ja laulusolistin Levon Helmin studiolla hippiliikkeen mekassa Woodstockissa, Usassa. Levy on saanut nimekseen äänityspaikan mukaan Woodstock.

Levy äänitettiin ilman päällekäisottoja eli kerralla taltioitiin sekä laulu että kaikki instrumentit. "Tällainen liveäänitys on nykyään ennen kuulumatonta. Tällaisilla erinomaisilla muusikoilla se onnistuu. Ei ollut mitään vaikeuksia taltioda kaikkien osuudet yhdellä otolla", kertoo äänittäjä Justin Guip.

CD-kansi: Woodstock

Levy sisältää pääosin uusia vartavasten Eerolle tehtyjä biisejä. Tekijöinä ovat levyllä soittavat Janne Haavisto, Mika Kuokkanen, Markus Nordenstreng, Ninni Poijärvi, Nasu Raittinen sekä lisäksi Tommi Viksten. Mukana on muutama coverbiisi, jotka piti välttämättä äänittää juuri tuossa paikassa. Eero on enemmän kuin innostunut uudesta levystään. - Oli todella upeaa päästä levyttämään vanhan idolini Levon Helmin studiolle ja tavata Levon itse. Fiilikset oli korkealla ja vaikka reissussa meni akillesjänne, ei se haitannut tahtia, tilittää Eero tuntojaan. Epun etukäteen lupaama Empty club bluesia ei levyllä kuulla.

Levon Helm, Ninni Poijärvi ja Eero äänitystauolla - kuva Tom Nyman Levon Helm, Ninni Poijärvi ja Eero äänitystauolla - kuva Tom Nyman

Retken upea huipennus oli levytystä seuraavana iltana. Levon Helm pitivät kuulemastaan niin, että kutsuivat Eeron ja Ninnin bändeineen esiintymään Levon Helm's Midnight Rambleen. Joka lauantaisessa Ramblessa on päätähtenä paikan isäntä itse ison bändinsä kera. Virailijoina ovat aiemmin esiintyneet mm. Elvis Costello, Emmylou Harris, Ricky Scaggs ja Nick Lowe.

Levyn jukaisee MuFarang, jonka puuhamies Janne Haaviston päässä syntyi idea lähteä levyn tekoon rapakon taakse. Sammalla kertaa äänitettiin myös toisen MuFrangin artistin Ninni Poijärven uusi albumi Virta.

CD-kansi: Virta

Molemmat levyt julkaistetaan 23.1. Tavastia Klubilla A Night Out With Mufarang -illassa. Eero & The Noisy Kinda Men sekä Ninni Poijärvi Trio esittävät uusien levyjen materiaalia. Lisäksi illan aikana esiintyvät MuFarang-artistit Timo Kiiskinen, The Munsons sekä Haedown.


Lue MuFrangin tiedote levyn julkistamisesta.
Katso tarkkemat tiedot Woodstock-albumista.
Katso kuvia levytyssessiosta.

Tavastian levynjulkistamiskeikan jälkeen Eero suuntaa keikkamatkalle Lappiin. Jo perinteeksi on muodostunut Eeron esiintyminen Saariselän Tunturi Blues-tapahtumassa. Tänä vuonna sinisiä säveliä kuullaan 25-26.1. Eeron ja The Noisy Kinda Menin lisäksi tapahtumassa esiintyvät Thorbjorn Risager Tanskasta, Willie and the Wolves, Nasu Raittinen, Ninni Poijärvi Trio sekä Saksofonistit Matti Orpana & Juho Hurskainen.

Saariselän jälkeen Eero ja The Noisy Kinda Men suuntaavat Sallaan, jossa bändi esiintyy Hotelli Revontulessa. Lauantaina 2.2. on vuorossa Ruka. Lapin kiertueen kenraaliharjoitus pidetään Suomusjärven Salitussa.

13.1.2008

Eero levytysmatkalle USA:an

Eero Raittinen on lähdössä levytysmatkalle Yhdysvaltoihin Noisy Kinda Men – Pekka Gröhn, Janne Haavisto, Tom Nyman ja Jarkka Rissanen - yhtyeensä kanssa. Mukaan lähtevät lisäksi pedal-steel -taituri Olli Haavisto sekä laulutukea antamaan Ninni Poijärvi, Mika Kuokkanen ja Eeron tytär Nasu Raittinen. Joukko suuntaa Levon Helmin studiolle, joka sijaitsee 60-luvun rockfestivaalistaan tunnetussa Woodstockissa, New Yorkin osavaltiossa. Levon Helm on omia suosikkejani, Haaviston Janne on pariin kertaan käynyt aiemmin samassa studiossa ja todennut sen erinomaiseksi, studion äänittäjä Justin Guip on huippuäijä, paikan on moni muukin todennut oivalliseksi, mainitsee Eero perusteluiksi studion valinnalle. Studiossa ovat aiemmin levyttäneet mm. Eric Clapton, Keith Richards, Elvis Costello, John Hiatt ja Dr. John.

Levylle tulee pääosin uutta materiaalia. Lauluja ovat tehneet Markus Nordenstreng, Janne Haavisto, Mika Kuokkanen, Tommi Viksten, Mika Kuokkanen ja Nasu Raittinen. Pari coveriakin on tarkoitus purkittaa. Levon Helminkin levyttämä Rain down tears lauletaan Nasun kanssa duettona. Lisäksi uusiksi pistetään ekalle älppärilleni tekemä Empty club blues, kertoo Eero biisivalinnoista.

Levyn julkaisee MuFarang ja se on tarkoitus saada kauppoihin vuoden vaihteen tienoilla. Albumista tulee ilmeeltään edellisiä rauhallisempi.

Matkalla tehdään myös yksi keikka Lakeside Loungessa, New Yorkissa. Siellä esiinnytään lauantaina 10.11. Edellisenä iltana samassa paikassa esiintyy Ninni Poijärven trio. Ninni äänittää myös samalla reissulla uuden albumin.

Levon Helm tunnetaan ennen kaikkea The Band yhtyeen rumpalina. Helmiltä on pitkän tauon jälkeen ilmestynyt oma studio-albumi Dirt Farmer. Se on kova äijä, toipui kurkkusyövästään ja laulaa taas komeasti, toteaa Eero.

Studion äänittäjä Justin Guip
Studion äänittäjä Justin Guip

5.11.2007

Eero mukana kesän SF-Blues kiertueella

Kesän 2007 SF Blues kiertueella nähdään vakiokokoonpanon Heikki Silvennoinen, Pepe Ahlqvist, Janne Rajala, Jani Auvinen lisäksi mukana ovat Eero Raittinen ja Jukka Gustavson. SF Bluesin ideahan on joka toinen vuosi eri vierailijat. Eero Raittinen on kovassa vedossa ja hänestä oli puhetta jo pitkään vierailijaksi, perustelevat SF Bluesin voimahahmot Silvennoinen ja Ahlqvist valintaansa. Tämän vuoden kiertueen toisena vierailijana on entinen Wigwam-muusikko Jukka Gustavson, jonka kanssa Eero on tehnyt yhteisiä keikkoja aiemminkin.

Eero ja Jukka ovat mukana myös 9.5. julkaistavalla SF Bluesin uudella levyllä Man - Be Careful!. Albumi sisältää paria coveria lukuun ottamatta täysin uunituoretta materiaalia

Man - Be Careful!

Aiemmissa SF Blues -kokoonpanoissa ovat soittaneet muiden muassa Dave Lindholm, Erja Lyytinen, Jukka Tolonen ja Mikko Kuustonen. Tulevan kesän keikoista on tähän mennessä sovittu seuraavat:

24.05.2007 Salitun kulttuurikeskus, Suomusjärvi
25.05.2007 Virgin Oil Co, Helsinki
26.05.2007 Kunkkurock, Hartola
15.06.2007 House Of Rock, Kouvola
16.06.2007 Aulanko Blues, Hämeenlinna
17.06.2007 Sun Pampas Festival, Ylivieska
29.06.2007 Puistoblues, Järvenpää
05.07.2007 Häyrylänranta Rock, Konnevesi
14.07.2007 Vihreät Niityt, Kiuruvesi
03.08.2007 Kaupunki Jazz, Ylöjörvi
04.08.2007 Blues Rupiama, Kauhajoki
05.08.2007 River Blues, Valkeala
11.08.2007 Kaivohuone, Naantali
17.08.2007 Jazz Tori, Lahti
18.08.2007 Augustibluus, Haapsalu, Viro
31.08.2007 Foxia, Oulu
01.09.2007 Hotelli Pyhätunturi, Pelkosenniemi
06.09.2007 Savoy Teatteri, Helsinki
07.09.2007 Savoy Teatteri, Helsinki (yksityistilaisuus)
08.09.2007 Savoy Teatteri, Helsinki (yksityistilaisuus)
21.09.2007 Ruska Blues, Koli

24.4.2007

Taitelijaeläke Eerolle

Opetusministeriö on myöntänyt Eero Raittiselle täyden taiteilijaeläkkeen. Kaikkiaan eläke myönnettiin tänä vuonna 45 henkilölle. Eeron lisäksi eläkkeen sai mm. muusikko Måns Groundstroem. Tunnustus jaetaan ansiokkaasta toiminnasta esittävänä ja luovana taiteilijana. Eläkettä haki kaikkiaan 470 taiteilijaa.

24.4.2007

Necktie Party ja Good Rockin Tonight albumit julkaistaan CD:llä

Bluelight Records julkaisee CD:llä kaksi 70-luvulla julkaistua albumia, joilla Eero oli keskeisesti mukana. CD sisältää Boxcarin albumin Necktie Party ja Eeron yhdessä Hillel Tokazierin kanssa levyttämän Good Rockin' Tonight albumin.

Good Rockin' Tonight ilmestyi Hi-Hat Recordin julkaisemana vuonna 1976. Tämä Tommi Liuhalan tuottama levy sisältää vanhoja rock'n'roll -klassikoita, kuten Matchbox, Barefootin, Bo Diddley ja Shake, Rattle and Roll.

Boxcarin Necktie Party ilmestyi puolestaan pari vuotta myöhemmin eli 1978 ja sen julkaisi Kompass Records. Lyhyt ikäiseksi jääneessä Boxcarissa soittivat Eeron lisäksi, Hillel Tokazier, Nono Söderberg, Tomi Parkkonen ja Måns Groundstroem. Levyn biisit ovat pääosin Hillen, Eeron ja tuottajana toimineen Richard Stanleyn käsialaa. Levy jäi tuolloin nousussa olevan punk-aallon jalkoihin, eikä menestynyt sanottavimmin.

Bonuksena cd:llä on vielä Eeron edellisen bändin eli Ballin kesällä 1977 julkaistun singlen biisit eli Ballgame ja Leaving.

Levyn julkaisija on siis Bluelight Records ja se julkaistaan siis 28.3. jakelusta vastaa Sony/BMG.

Kansikuva: Good Rockin' Tonight

7.2.2007

Eero mukana Euroviisugaalassa 8.2.

Eero on yhtenä esiintyjänä LänsiAuto Areenalla 8.2. järjestettävässä Euroviisugaalassa. Muina esiintyjinä tilaisuudessa kuullaan seuraavia Anneli Saaristo, Marion Rung, Fredi, Frederik, Tapani Kansa, Pepe Willberg, Kisu, Jarkko ja Laura, Katri Helena, Kojo, Laura Voutilainen, Sonja Lumme, Markku Aro, Kim Lönnholm, Lea Laven, CatCat, Ami Aspelund, Viktor Klimenko. Artistit laulavat Suomen euroviisujen suomalaisia edustussävelmiä tai kotimaista karsinnoista muuten tuttuja laulua ja muiden maiden euroviisuista tehtyjä käännöshittejä. Arvatenkin Eero esittää ainakin ruotsalaisen euroviisun Rakkaudelta näyttää, hittovie.

Tilaisuus alkaa klo 20 ja laulua riittää ainakin klo 23 saakka. Ovet avataan klo 18:30.

7.2.2007

Uusi Pub Rock albumi ilmestyy 13.9.

Eeron ja The Noisy Kinda Menin kevättalvella äänittämä Pub Rock albumi on parhaillaan työn alla levyvalmistamossa. Levy sisältää juurimusiikkia eri vuosikymmeniltä hyvin intensiivisinä tulkintoina. Sievistely ja silottelu on kaukana, kun Eero bändinsä kanssa pureutuu monipuoliseen valikoimaan tunnettuja ja vähemmän tunnettuja rhythm'n bluesin ja rock'n'rollin helmiä.

Tulkinnoissa on voimaa ja karheutta, mutta myös herkkyyttä löytyy tarvittaessa. Levy sisältää kaikkiaan 17 englanniksi esitettyä laulua, joista muutama on tuttuja Eeron aiemmilta levyiltä.

Levyn julkaisija on Bluelight Records ja se julkaistaan siis 13.9.

Uuden levyn kappaleita on kuultavissa muun muassa Lahti Blues & Roots 2006 tapahtumassa 30.9.2006

Kansikuva: Pub Rock

1.4.2010

Uhkapeluri - kokoelma valmistumassa

Eeron 60-vuotispäivänä julkaistavan kokoelman Uhkapeluri - Eero Raittinen 60 (BLR 33114 2) sisältö on nyt lopullisesti varmistunut. Kokoelma sisältää kaksi cd:tä, joista ensimmäisellä Eero laulaa suomeksi. Mukana on Eeron soolotuotantoa ensimmäisestä sinkkubiisistä -Lontoo - alkaen päätyen tuoreimpaan heinäkuussa ilmestyneeseen sinkkuun Lehdenjakaja. Iskelmällisen Eeron parhaita paloja edustavat Jokeri, Uhkapeluri ja Vanha holvikirkko. Levyllä kuullan myös Eeron Veli-Matti Järvenpään kanssa tekemät Heittopussi ja Neidot herkät hennot ja parhaat palat Eeron -90 luvun hienoilta studioalbumeilta.

Toinen cd onkin sitten englanniksi laulettu. Sen aloittaa kolme Eero ja Jussi & The Boys yhtyeen kahdelta ensimmäiseltä albumilta kaivettu laulua. Yksi näistä on 60-luvulla Eeron keikkabravuureihin kuulunut That Lucky Old Sun. Ansaitusti mukana on kolme raitaa harvinaiselta Eeron varhaiselta blues-albumilta Eeron elpee. Epun monista bändeistä on levyllä edustettuna Boxcar, Oiling Boiling Rhythm‘n Blues Band ja nykyinen Noisy Kinda Men sekä Wentus Blues Band, jonka solistina Eero on usein vieraillut.

Mukana on myös kolme aiemmin julkaisematonta raitaa, Pop & Jazz Konservatorion Blues In The Night -yhtyeen kanssa viime vuoden lokakuussa äänitetty Dr. Johin Rain ja tätä levyä varten viime kuussa Jarkka Rissasen kanssa äänitetyt Steady Rolling Man ja Kiddio.

Levyn julkaisija on Bluelight Records ja se julkaistaan 6.10. Katso Kokoelman sisältö.

Kansikuva: Uhkapeluri

19.9.2004

Eero Raittinen 60-vuotta 6.10.2004 - CD kokoelma tulossa

Eero Raittinen saavuttaa 60-vuoden virstanpylvään 6.10. Merkkipäivän tiimoilta Eerolta ilmestyy tupla-cd Uhkapeluri - Eero Raittinen 60 (BLR 33114 2). Levyllä kuullaan läpileikkaus Eeron pitkältä uralta. Pakollisen Vanhan holvikirkon lisäksi mukana on valittuja paloja Epun soololevyiltä ja eri bändikokoonpanoista (Eero ja Jussi & The Boys, Boxcar, Noisy Kinda Men, Oiling Boiling Rhythm'n Blues Band). On levylle mahtunut myös pari ihan uunituoretta ja ennen kuulematonta raitaakin.

Levyn julkaisija on Bluelight Records. 60-vuotisjuhliaan Eero viettää Tavastia-klubilla, jossa kuullaan useita eri kokoonpanoja.

30.8.2004

Kesäsingle Eerolta ja Groovy Eyesiltä

Ilvovaari-rockissa julkaistaan Eeron uusi single Lehdenjakaja / Rockenroll biisejä. Biisit ovat Joensuulaismuusikoiden Jussi Kainulaisen ja Klaus Kuhlmanin kirjoittamia. Rockenroll biisejä suomalainen teksti on Eeron itsensä tekemä.

Levyllä Eppua säestää mainio Groovy Eyes -yhtye vahvistuksinaan biisintekijät sekä Olli Haavisto ja Cosmic Girls -tytöt Sanna Ajakainen ja Salla Rimmi. Levyn julkaisee Bluelight Records. Katso tarkemmat tiedot singlestä.

Kansikuva: Lehdenjakaja/Rokkenroll biisejä

17.6.2004

Eeron uusi albumi kaupoissa 30.1.

Eeron uusi albumi - Eero Raittinen and The Noisy Kinda Men - ilmestyy 2.2., mutta ensimmäiset kappaleet ehtivät kauppoihin jo perjantaina 30.1. Levyllä Eeroa säestää hänen pitkäaikainen bändinsä, joka aiemmin totteli nimeä Kansainväliset seikkailijat. Nyt bändi on siis ristitty uudelleen nimelle The Noisy Kinda Men. Siinä soittavat Jarkka Rissanen, Hannu Pikkarainen, Tom Nyman ja Janne Haavisto.

Levyn biisit ovat tuttuja bändin keikkaohjelmistosta ja osan niistä Eero aiemmin levyttänyt suomeksi. Nyt koko albumi on laulettu englanniksi. Levyllä vierailee laulusolistina myös Eeron tytär Nasu Raittinen. Levyn julkaisee Bluelight Records.

Kansikuva: Eero Raittinen & The Noisy Kinda Men

Eero mukana Wentus Blues Bandin albumilla

Bluelight Records julkaisee helmikuun lopulla kokkolalaisen Wentus Blues Bandin levyn Family Album (BLR 3397 2), jolla on mukana kahdella raidalla vierailevana solistina Eero Raittinen. Eero laulaa Delbert McClintonin tunnetuksi tekemän biisin Best Of Me ja Fabulous Thunderbirdsien ohjelmistosta löytyneen laulun I Don't Care, kertoo Mika Myyryläinen Bluelight Recordsista.

Muita solisteja levyllä ovat Fabulous Thunderbirdsien solisti Kim Wilson, Carey Bell, Louisiana Red, Omar Dykes, Sven Zetterberg, Eddie Kirkland ja Gary Primich. Häkellyttävä joukko bluesin taitajia. Kyseessä on siis ainutlaatuinen levyjulkaisu suomalaisten blues -äänitteiden joukossa ja siten ehton hankinta kaikille bluesin ystäville!

Levy on samalla dokumentti Wentus Blues Bandin yhteistyöstä eri blueslaulajien kanssa. Katso albumin tiedot.

Kansikuva: Family Album

26.1.2004

Uusi albumi Eerolta tammikuun lopussa

Eero Raittinen on pitkästä aikaa viettänyt aikaa studiossa oman sooloalbuminsa materiaalin kimpussa. Uusi cd ilmestyy kauppoihin tammikuun lopulla. Tällä kertaa Eero laulaa kaikki biisit englanniksi.

Kansikuva: Eero Raittinen & The Noisy Kinda Men

Levyllä kuullaan osin Eeron aiemmin suomeksi levyttämiä biisejä, kuten Do Me Justise (Se on oikein), Rebound (Heittopussi) ja Noisy Kinda Men (Noin hieno mies). Mukana on myös Eeron keikkaohjelmistoon pitkään kuulunut Timo Kiiskisen Pohjanmaan Helmi eli Pearl The Kitchen Maid. Eero on levyttänyt nyt myös muutamia pitkään suosikkibändeihinsä kuuluneen Fabulous Thunderbirdsien biisejä.

Levyn julkaisee Bluelight Records ja se ilmestyy tammikuun lopulla.

30.12.2003

Kultakurkut -albumi ilmestynyt

Vuoden 2001 keväällä ensimmäiset yhteiset keikkansa tehnyt Kultakurkut -kvartetti on saanut valmiiksi albuminsa, joka on ristitty yksinkertaisesti nimelle Kultakurkut. CD sisältää kuusitoista kappaletta. Pääosa levyn lauluista on tuttuja nelikon aikaisemmilta soololevyiltä. Tosin nyt osa lauluista on saanut nyt uuden tulkitsijan. Albumin tunnetuimpia lauluja ovat Eeron 60-luvun ykköshitti Vanha holvikirkko sekä Bablon tv-sarjasta tunnetuksi tullut Taivas sinivalkoinen.

Ainoana kokonaan uutena kappaleena levyllä kuullaan Esa Elorannan kirjoittama Miljoona kilometriä, joka on jo keikkunut radioasemien soittolistojen kärkisijoilla. Tämä Kultakurkkujen eli Eero Raittisen, Harri Marstion, Bablon (Marko Junnilainen) ja Esa Elorannan yhdessä tulkitsema laulu kertoo varmasti hyvin osuvasti laulajiensa pitkistä keikkataipaleista. Onhan heillä varmasti vähintään tuo miljoona keikkakilometriä takanaan.

Katso Albumin tiedot

Kansikuva: Kultakurkut

22.4.2002


-->